Dodik: Od kraja iduće sedmice Agencija za lijekove BiH neće djelovati u Srpskoj

69
Foto: radiosarajevo.ba

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da od kraja iduće sedmice Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH neće djelovati u Republici Srpskoj i najavio da će Narodna skupština usvojiti leks specijalis koji će regulisati pitanje snabdijevanja bolnica.

– Mi ćemo za 2-3 dana predložiti leks specijalis Narodnoj skupštini koja će to usvojiti i regulisati pitanje snabdijevanja bolnica na način kako smo danas razgovarali i postigli opštu saglasnost – rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, suština tog zakona jeste da će biti proglašeno nevažećim djelovanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH na prostoru Republike Srpske i uspostavljen novi sistem.

– Ako Srbija može da koristi sve ono što joj stoji na raspolaganju kako bi obezbijedila kiseonik, koji je valjan i za djecu, onda možemo i mi. I mi ćemo to uraditi – naglasio je Dodik.

On je rekao da je direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak državni neprijatelj broj jedan Republici Srpskoj.

– Može da se preseli u Federaciju i da nastavi da izmišlja stvari – poručio je Dodik nakon sastanka zvaničnika Republike Srpske sa direktorima bolnica u Srpskoj.