Dodik: Važno njegovati kulturu sjećanja na žrtve Holokausta

8
Foto: SNSD/Twitter

Holokaust i stradanje Jevreja u Drugom svjetskom ratu vječna je rana i strašan podsjetnik na iskonsko zlo koje je željelo da izbriše jedan narod, napisao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na svojim nalozima na društvenim mrežama.

– Zato je važno da njegujemo kulturu sjećanja i da kao srpski narod damo doprinos u obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta – kaže Dodik.

Ističe da je su i ove godine u organizaciji Jevrejske opštine Banjaluka planirane brojne aktivnosti, a sutra će u sali Jevrejskog kulturnog centra biti održano memorijalno veče, gdje će biti pročitana imena banjalučkih Jevreja stradalih u Holokaustu.

– Na zgradi Palate predsjednika biće upriličena video-projekcija od 18 do 20 časova kojom se svi pridružujemo kampanji #WeRemember, gdje ćemo i na ovaj način odati počast stradalim žrtvama – dodaje Dodik.

Na tamnoj pozadini biće prikazan broj koji predstavlja 6.000.000 Jevreja koji su stradali u Holokaustu.

– Pozivam sve građane Republike Srpske da se pridruže ovogodišnjoj kampanji #WeRemember kako bismo zajedno poručili da nijedan čovjek i nijedna žrtva nikada neće biti zaboravljeni – zaključuje Dodik.