Dodik: Veoma važan sporazum o readmisiji sa Pakistanom

18
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedinštva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je veoma važno što su BiH i Pakistan potpisali sporazum o readmisiji kada je riječ o migrantima i ljudima iz te zemlje, ali da nije siguran da li će Pakistan taj ugovor sprovesti do kraja.

Dodik je rekao novinarima da ovaj sporazum, koji su odobrili Predsjedništvo BiH i Savjet ministara, podrazumijeva da u Pakistan moraju biti deportovana i vraćena sva lica koja su došla u BiH iz te zemlje, a nemaju legalne papire i dozvole za ulazak.

On je dodao da je Pakistan, po osnovu ovog sporazuma, pristao da ih prihvati, dodajući da će u tu zemlju sigurno biti isporučena i lica koja eventualno imaju određene papire, a pokaže se da nisu u skladu sa zakonom, kao i lica koja imaju problematiče biografije koje ne odgovaraju potrebama stabilnosti.

– Da li će Pakistan to sprovesti do kraja, nisam siguran, ali je veoma važno što sada imamo taj ugovor – rekao je Dodik.

On je dodao da je na sjednicama Predsjedništva dugo insistirao na potpisivanju takvog sporazuma jer se ranije utvrdilo da je više od 3.000 ljudi iz Pakistana dobilo lažne vize za BiH.

– Mi smo kao Predsjedništvo rekli da je uslov nekog razgovora sa Pakistanom i najavljene posjete toj zemlji bošnjačkog člana Šefika Džaferovića, da se uradi ugovor o readmisiji koji su odobrili i Savjet ministara i Predsjedništvo – podsjetio je Dodik.