Dodiku uručen „Zlatni grb“ Fudbalskog saveza Republike Srpske

16
Foto: @MiloradDodik/Twitter

Selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković uručio je danas srpskom članu Predsjedništvu BiH Miloradu Dodiku „Zlatni grb“ povodom 30 godina od osnivnanja Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Dodik je naveo da je formiranje Fudbalskog saveza Srpske bilo odraz formiranja Republike Srpske 9. januara 1992. godine.

On je u obraćanju na svečanoj akademiji povodom 30 godina od formiranja Fudbalskog saveza Srpske, u Narodnom pozorištu Srpske u Banjaluci, rekao da je važno da Fudbalski savez Srpske zadrži svoj subjektivitet kao samostalna organizacija i sa samostalnim takmičenjima.

Dodik je ponovio da će biti izgrađen nacionalni fudbalski stadion u Banjaluci dodavši da je potrebna saradnja sa drugim nivoima vlasti kako bi obezbijedili adekvatnu lokaciju i počeli relizaciju ovog projekta.

Pored Dodika, akademiji su prisustvovali predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković, selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković, ministar porodice, omladine i sporta Srpske Sonja Davidović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić, Radovan Kovačević, savjetnik srpskog Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te brojni drugi predstavnici iz javnog i društvenog života Srpske.

Fudbalski savez Republike Srpske osnovan je 5. septembra 1992. godine, a osnivačka Skupština je održana u Banskom dvoru u Banjaluci. Za prvog predsjednika izabran je Branko Lazarević iz Bijeljine, a generalnog sekretara Rodoljub Petković iz Banjaluke.

Nakon Lazarevića predsjednici su bili Milan Jelić iz Modriče i Mile Kovačević iz Gradiške. Danas je na čelu Fudbalskog saveza Srpske Vico Zeljković iz Banjaluke.