Dominacija „vihora“ i „despota“ na Međunarodnom sajmu naoružanja u Beogradu

13
Foto: SRNA

Tehnički remont Bratunac (TRB) predstavio se izuzetno uspješno na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „Partner 2023“ u Beogradu gdje je premijerno predstavio lako taktičko vozilo „vihor“, multifunkcionalno vozilo „despot“, drugu generaciju pištolja RS 9 „Vampir“ i ostale proizvode putem eksponata, video-materijala i kataloga, saopšteno je iz kompanije.

– Sa dva „vihora“ i „despotom“ na moderno dizajniranom štandu TRB je ostavio impresivan utisak, privukao pažnju stručne javnosti i ocijenjen kao jedan od najboljih ove godine – navodi se u saopštenju.

Za TRB su posebno značajne bile posjete delegacija ministarstava odbrane iz Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Namibije i Indonezije, kao i više vojnih delegacija i atašea zemalja Bliskog istoka, odnosno Azije i Afrike, te Evrope.

Foto: SRNA

Osim ovih delegacija i poslovnih partnera TRB-a, štand su ove godine posjetili i brojni zvaničnici Republike Srpske, Srbije i zemalja iz regiona, kao i politički predstavnici, te prijatelji kompanije.

Svojom posjetom, čast TRB-u ukazali su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan, ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Željko Budimir, kao i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i ministar bezbjednosti Nenad Nešić, kao i načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović.

Foto: SRNA

Iz kompanije ističu da je beogradski sajam prilika na kojoj je TRB, osim potencijalnih poslovnih kontakata, domaćoj javnosti prezentovao šta je kao izvozno orijentisana kompanija uradila u periodu između dva sajma.

– Predstavljajući se u najvećem kapacitetu do sada, sa tri vozila, menadžment TRB-a izuzetno je zadovoljan posjećenošću TRB štanda, utiscima i komentarima vojnih eksperata koji su procjenjivali naše proizvode, a rezultat je snažan podstrek za dalji rad i razvoj – navedeno je u saopštenju.

Foto: SRNA

Većinski vlasnik TRB-a Slavenko Ristić poručio je da je ova kompanija hrabrim iskoracima, novim konceptom rada i svojim proizvodima otvorila put za razvoj namjenske industrije Republike Srpske, te da su predstavljanja na sajmovima posebno važna za sve zaposlene kao priznanje za rad ali i pozitivan impuls za dalji napredak.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2023“ održan je u Beogradu od 25. do 28. septembra.