Duel titana pripao kralju šljake, Nadal poslije bespoštedne borbe nadigrao Đokovića

8
Foto: Novak Đoković/Twitter

Novak Đoković nije uspio da odbrani Rim. Bolji od njega u finalu bio je Rafael Nadal. Poslije velike borbe u tri seta Španac je slavio rezultatom 7:5, 1:6, 6:3. Ovo je Špancu deseta titula u Rimu.

Duel iz druge teniske dimenzije. Đoković i Nadal demonstrirali sve ljepote igre. Bespoštedna borba dva asa, puno trčanja, sjajnih udaraca, drop šotova, „nemogućih poteza“, bacanja za lopticu i naravno grešaka. Sve to u žaru borbe. Dokazali su da još uvijek nisu za „staro gvožđe“, u stvari da im nema ravnih i da još mogu da vladaju svjetskim tenisom. Na kraju mogao je samo jedan da trijumfuje a to je bio Rafael Nadal.

Novak je nešto bolje ušao u meč stigao do ranog brejka. Međutim, Nadal nije dozvolio da ga materijalizuje, odmah je vratio izgubljeno. Nastavljena je velika borba za svaki poen. Kako je set odmicao Rafa je djelovao nešto sigurnije.

Odlučujući poen u prvom setu bio je pri rezultatu 5:5 i 40:30 za našeg asa. Novak je odservirao duplu servis grešku, potom je Rafa uspio da napravi brejk. Đoković je pokušao da se vrati, ali je Nadal odbio njegov napad osvoji servis i tako riješi prvi set u svoju korist.

Nakon što je u trećem gemu drugog seta spasio brejk loptu Novak je zaigrao kao preporođen. Već u narednom je oduzeo servis protivniku i stekao prednost. Nadal je sve više griješio, a naš teniser je nastavio da dominira.

Novim brejkom Đoković je samo potvrdio bolju igru u ovom periodu, a set je završio svojim servisom za ubjedljivih 6:1 u drugom setu.

Nastavljena je velika borba i u odlučujućem setu. Nakon brzo izgubljenog seta Rafa se vratio u igru, Novak je ostao na svom nivou, sasvim dovoljno da 2.500 ljudi na tribinama uživa u magijama dva tenisera.

Sredinom seta Nadal je došao do brejka prednosti, nakon što je spasio brejk loptu na svoj servis, i to na impresivan način, bez izgubljenog poena. Potom je lako osvojio svoj servis i poveo sa velikih 5:2.

Novak nije imao snage da uzvrati, Nadal na svoj servis stavlja tačku na meč – 6:3 u trećem setu.