Duraković će, ipak, čekati Šmita

14
Foto: Agencija Anadolija

Potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković rekao je da je pitanje za Kristijana Šmita da li je kapitulirao nakon što je odgodio posjetu Banjaluci, ali da će ga on, ipak, čekati u svom kabinetu u Banjaluci u zakazano vrijeme.

– Ja i narod koji predstavljam u Srpskoj, a koji je konstitutivan, nemamo isto mišljenje kao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, jer priznajemo Šmita – rekao je Srni Duraković.

On je ponovio da je najavu posjete Šmita Banjaluci dobio iz OHR-a.

– Taj sastanak sam potvrdio, a ja ću danas u 15.00 časova biti u svom kabinetu, ukoliko, ipak, Šmit dođe – rekao je Duraković.

Svim licima koja koriste službene prostorije institucije predsjednika Republike Srpske, a što se odnosi na službu predsjednika Republike i potpredsjednike Srpske, zabranjuje se da u tim prostorijama organizuju sastanke sa licem koje se lažno predstavlja kao visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, piše u naredbi generalnog sekretara predsjednika Srpske Jelene Pajić Baštinac.

Ukoliko bilo koje lice koje koristi te službene prostorije postupi suprotno ovoj naredbi, smatraće se da je povrijedilo status štićenog objekta.

Federalni mediji danas u objavili da je Šmit otkazao sastanak sa potpredsjednikom Srpske Ćamilom Durakovićem u Banjaluci.