Eparhija budimljansko-nikšićka: Episkop Joanikije preležao virus korona

13
Foto: Miloš Vujović/mitropolija.com

Nakon sprovedenih kontrolnih laboratorijskih, dijagnostičkih i fizikalnih pregleda ljekari su izrazili zadovoljstvo dobrim opštim stanjem Njegovog preosveštenstva episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske gospodina Joanikija, i konstatovali da je liječenje uspješno privedeno kraju, saopšteno je iz informativne službe Eparhije budimljansko-nikšićke.

Kako su naveli u saopštenju, serološkim testom utvrđeno je odsustvo IgM i prisustvo IgG antitela, te se može reći da je organizam stvorio imunitet na koronavirus.

– Po trenutno važećim epidemiološkim mjerama zakonski period samoizolacije episkopa Joanikija je istekao, a takođe i period izolacije namijenjen za odmor i oporavak koji je određen od strane ljekara – navodi se na sajtu Eparhije budimljansko-nikšićke.

Dalje su naveli da „u ime episkopa Joanikija, kao i u ime Eparhije budimljansko-nikšićke izražavamo zahvalost menadžmentu i medicinskom kolektivu Opšte bolnice Berane na uloženom trudu i pokazanom profesionalizmu prilikom potrebnih dijagnostičkih pregleda i pružanja medicinskih usluga za vrijeme episkopovog kućnog liječenja“.

– Posebnu, srdačnu zahvalnost iskazujemo ljekaru episkopa, đakonu dr Nikodimu Radenoviću i medicinskim sestrama Branki Delević i Dijani Čukić – zaključeno je u saopštenju.

Podsjetimo, informativna služba Eparhije budimljansko-nikšićke je 4. novembra saopštila da je Joanikije pozitivan na koronavirus, i od tada se nalazio u samoizolaciji.