Fejsbuk bura među trebinjskim opozicionarima

54
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Vidomira Parežanina, dugogodišnjeg partijskog saborca, Nebojša Vukanović je, nakon osam godina zajedničkog djelovanja, isključio iz Pokreta za pravdu i red samo zbog toga što je u jednom momentu iznio svoj lični stav koji se nije dopao lideru Pokreta, piše ATV.

– Ovo nije prvi put da Vukanović ovako postupa samo zato što nekada imaju svoje mišljenje, koje se ne slaže sa njegovim – pišu pojedini trebinjski portali.

Parežanin je na svom Fejsbuk profilu napisao da mu se Vukanović, nakon što je iznio svoje lične stavove, nakon 8 godina zahvalio na saradanji.

– Posle teksta koji sam napisao i postavio na svojoj Fejsbuk stranici (13.06.2022.) kao slobodomisleći čovek i izneo svoje duboko lične stavove, a ne stavove Pokreta za pravdu i red, lider Pokreta Nebojša Vukanović mi se posle 8 godina javno zahvalio na dosadašnjoj saradnji i ja tu zahvalnost bezerezervno, nedvosmisleno i neupitno javno prihvatam – napisao je između ostalog Parežanin i dodao:

„Kao rodjeni Hercegovac-Bilećanin koji je sav svoj profesionalni angažman ostvario u Beogradu i u inostranstvu u nekoliko zemalja, u nauci i struci, vodeći najveće poslovne sisteme u državnoj, mešovitoj i privatnoj svojini, u budućem vremenu ću se kritički osvrtati na političke i poslovne procese doprinoseći demokratizaciji društva u Republici Srpskoj. To ću činiti na sebi svojstven način, bez ikakvih zazora, predrasuda ili pak ograničenja koje mogu reperkutovati članstva u političkoj stranci ili ona koja dolaze od lidera tih stranaka“.

Ističe da je ponekada loše procjenjivao ljude i situacije, dodajući da je profilisan da ljudima vjeruje, jer su ljudi rodjeni kao dobri i pošteni.

– Nista novo pod kapom nebeskom. Već je to mudro pojasnio blagopokojni Patrijarh Pavle: „Ja svakom čoveku prilazim sa verom da je pošten čovek. Ako nije, ako me prevari, šta mogu. Neka pred Bogom odgovara. Moje pravo nije da sudim o ljudima pre nego što oni pokažu šta su“ – napisao je Parežanin.

Parežanin danas nije bio raspoložen za izjave i samo je kratko poručio da i dalje podržava Nebojšu Vukanovića.

Vukanović je takođe rekao da se neće oglašavati na ovu temu.

Čitavu buru digao je Fejsbuk status Vidomira Parežanina u kome je analizirao nedavnu tribinu opozicije koja je održana u Trebinju.

Analiza se nije svidjela njegovom lideru, ali ni pojedinim trebinjskim opozicionarima.