Fon der Lajenova 1. novembra u Sarajevu

12
Foto: zdf.de

Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen doputovaće BiH u srijedu, 1. novembra, u okviru posjete zemljama zapadnog Balkana, kako bi razgovarala o bilateralnoj saradnji i predstavila plan rasta EU za region, saopštila je Evropska komisija.

Ona će se u Sarajevu sastati sa članovima Predsjedništva BiH, a razgovaraće i sa predsjedavajućom Savjeta ministara Borjanom Krišto.

Predsjednik Evropske komisije će u nedjelju, 29. oktobra, krenuti u četvorodnevno putovanje u zemlje zapadnog Balkana tokom kojeg će posjetiti Sjevernu Makedoniju, samoproglašeno Kosovo, Crnu Goru i Srbiju.

Ona će se u nedjelju, 29. oktobra, sastati sa predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim, a dan kasnije sa premijerom Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim u Skoplju.

Istog dana ona će otputovati u Prištinu, gdje će se sastati sa predsjednikom i premijerom privremenih institucija takozvanog Kosova Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Fon der Lajenova će u utorak, 31. oktobra, posjetiti Podgoricu, gdje će se sastati sa predsjednikom Jakovom Milatovićem i premijerom Dritanom Abazovićem.

U poslijepodnevnim časovima posjetiće Beograd, gdje će se sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i premijerom Anom Brnabić.

Fon der Lajenova će imati konferencije za novinare tokom svih poseta, najavljeno je iz Evropske komisije.