Golić: Dodik nema problem sa sučeljavanjem sa Trivićevom bilo gdje, na bilo koju temu

16
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Jelena Trivić, kako vrijeme više odmiče, a narod dobija više prilike da je upozna, pokazuje svoje pravo lice jedne osobe sklone spletkama, tračevima i jednog vrsti hvalisanja koja više priliči atmosferi na fudbalskoj utakmici nego dami i profesoru kakvom želi da se prikaže, istakla je visoki funkcioner SNSD-a i ministar u Vladi Srpske Srebrenka Golić.

– Praviti predstavu oko toga na kojoj TV stanici će se desiti debata kandidata za predsjednika, a pogotovo prepričavati navodne tračeve, zaista ne priliči nekome ko pretenduje da se bavi ozbiljnim poslom – ističe Golićeva.

Golićeva ističe da je Javni servis Republike Srpske uputio poziv za debatu kandidatima, koji će gospodin Dodik prihvatiti, a Jelena Trivić je, očigledno, bila nespremna da se suoči na RTRS-u, pa je onda brže-bolje osmišljena predstava sa pozivom BN televizije.

– Gospodin Dodik sasvim sigurno nema problem sa sučeljavanjem sa Jelenom Trivić na bilo koju temu, ovdje se radi o principijelnom stavu SNSD-a da se ne gostuje na BN televiziji koja već godinama nekritički favorizuje opoziciju i provodi brutalnu kampanju mržnje i prema Miloradu Dodiku lično, ali i prema svemu što ima veze sa SNSD-om. Međutim, Dodik nema problem da ima debatu bilo gdje – pojašnjava Golićeva.

Golićeva je dodala da se Milorad Dodik i Jelena Trivić ne mogu porediti ni politički ni na bilo koji drugi način.

Srebrenka Golić zaključuje da je Javni servis Republike Srpske sigurno najprimjerenije mjesto za takvu vrstu debate, a da scenario koji su osmislili vlasnik BN-a i strukture koje kontrolišu Jelenu Trivić najbolje pokazuje o kakvom političkom miljeu se radi.

– Pričati o poštenju, a predati sebe u ruke mračnih tajkunskih struktura koje su Srpskom upravljale u poratnim godinama najvećeg bezakonja, i igrati kao pijun medijskih moćnika na linku sa stranim agenturama, to najbolje pokazuje o kakvoj se osobi i politici radi. Umjesto ozbiljnih ideja i programa, trač, spletke i uvrede. Umjesto ekipe obrazovanih, stručnih i referentnih osoba, ekipa poslušnika, tajkuna i mračnjaka. To je ta alternativa koja se nudi – kaže na kraju Golićeva.