Ilić: Opozicija pokušava da skrene pažnju sa protesta podrške institucijama Srpske

8
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mladen Ilić rekao je za Srnu da opozicija svojim djelovanjem pokušava samo da skrene pažnju sa protesta koji se danas organizuju širom Republike Srpske, i da su neopravdani zahtjevi za sazivanjem posebne sjednice jer nisu prekršeni ranije usvojeni zaključci.

– Građani su pokazali šta misle o predstavnicima i politici opozicije. Pokušavaju sada da igraju političku igru što im ide jako loše – istakao je Ilić.

On je ponovio da je jasna procedura sazivanja posebne sjednice Narodne skupštine, i da između ostalog, mora postojati dovoljan broj poslanika za pokretanje takve inicijative, što oni nemaju.

– Svi zaključci Narodne skupštine su na snazi, nijedan od njih nije prekršen i ukoliko dođe do promjene ili korigovanja zaključaka o tome će raspravljati Narodna skupština. Opozicija sa brojem poslanika u Narodnoj skupštini nije faktor koji može donositi odluke – zaključio je Ilić.

Ilić je naveo da će danas učestvovati na protestima koji se organizuju na granici Republike Srpske i Federacije u znak podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i direktoru „Službenog glasnika“ Milošu Lukiću, jer je Tužilaštvo protiv njih podiglo optužnicu zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH predao je zahtjev za održavanje protesta ispred Suda i Tužilaštva BiH, ali je MUP Kantona Sarajevo odbio zahtjev. Protest nije otkazan, te je organizovan u nekoliko opština i gradova koje graniče sa Federacijom BiH.