Ilidža: Novi detalji, skandirano „ubij Srbina“

33
Foto: Max Fleischmann/Unsplash

Mediji u Srbiji objavili su snimak za koji se tvrdi da je nastao jutros u Sarajevu tokom međunarodnog fudbalskog turnira za dječake „Šampion junior kup“, a na kojem se vidi kako grupa dječaka skandira „ubij Srbina“, poslije čega je uslijedio niz incidenata usmjerenih protiv srpske djece, kao i odraslih koji su bili u njihovoj pratnji.

Na snimku se vide dječaci u tamnim dresovima, pretpostavlja se nekog kluba iz BiH, zagrljeni pored terena, kako počinju da skaču i skandiraju: „Ubij Srbina“.

Utakmica, barem dok traje snimak, nije prekidana, a u jednom trenutku se čuje kako im muški glas dobacuje „Ej, ko ti je to rekao da pjevaš?“. Nije poznato ko je muškarac koji je reagovao.

Mediji prenose i da je poslije toga tokom dana nastavljena neugodna situacija za dječake iz Srbije i da je u hotel u kojem su bili smješteni u Sarajevu upala grupa muškaraca maskiranih fantomkama koji su bacili suzavac, a navodno su tokom bjekstva nasrnuli na roditelje i izboli mlađeg muškarca iz Beograda, sa Zvezdare.