Izjava policiji Danila Vukadinovića zbog crtanja trobojke: Rekao mi pokojni đed da je nacrtam

55
Foto: srbijadanas.net

Vukadinović Danilo, nakon što je odlučio da ofarba-oslika trobojku na trafo-stanici pored svoje kuće, priveden je u policijsku stanicu kako bi dao izjavu o svom postupku.

Vukadinović je, ovim povodom, dao izjavu policiji:

Ja sam večeras oko 23.00 časa izašao ispred svoje kuće i na trafo-stanici koja se nalazi pored puta, počeo da crtam crnogorsku trobojku sa sprejom. Ovo sam uradio jer sam sinoć sanjao mog pokojnog djeda, koji se borio za ovu državu i bio veliki Crnogorac i u snu mi je rekao da želi da nacrtam, da želi da vidi iz groba, jer se groblej i djedov grob nalaze u neposrednoj blizini. Napomenuću da ja nisam crtao-slikao srpsku zastavu, već onu za koju se moj djed borio i izborio i sa tim nisam htio da kod nikoga izazovem uznemirenost, već kako sam i naveo da ispunim želju djedu. Na pitanje PS, da li sam u nekoj organizaciji ili političkoj partiji, navodim da nisam, ne pripadam ni jednoj političkoj stranci, a sve ovo sam uradio iz ljubavi prema Crnoj Gori, koju volim više nego ovi „miraševi“ patrioti.

Foto: in4s.net

Podsjećamo da u Crnoj Gori već danima traje akcija oslikavanja trobojki na javnim površinama. Naš portal redovno prenosi prelijepe fotografije iz svih gradova Crne Gore na kojima ponosno stoje crvena, plava i bijela boja.