Otvaranje izložbe „Horizonti“ Lazara Piljojčića

229
Foto: artstudio.piljojcic/Instagram

U petak, 31. marta, sa početkom u 19 časova u galeriji Prometej (Svetozara Miletića 16, Novi Sad) biće otvorena prva samostalna izložba Lazara Piljojčića, mladog novosadskog umjetnika, koja nosi naziv „Horizonti“. Izložba će biti otvorena do 21. aprila.

O izložbi

Izložba „Horizonti“ mladog i perspektivnog umjetnika Lazara Piljojčića odražava umjetnikovu osobenu viziju i senzibilitet. Svako platno predstavlja drugačiji trenutak u vremenu, sa hrabrim potezima četkice i bojama koje scene čine živima. Vješto korišćenje svjetla i sjenke stvara dubinu i dimenzionalnost, privlačeći pažnju posmatrača i uvodeći ih u scenu.

Prikaz umjetničkog izraza kroz kombinaciju apstraktne forme i motivacije iz prirode. Slike se fokusiraju na horizonte ledenog mora i neba, pastuozni horizontalni potezi se kosriste kao elementi koji dodaju slojevitost i dubinu slikama.

Foto: Prometej.rs

Horizont kao glavni motiv koji se provlači kroz čitavu seriju slika i predstavlja prelaz između dvije površine, a ovde je prikazan kroz apstraktni pristup u kojem se granica između ova dva elementa često stapa i gubi. Korišćenje apstraktnih formi naglašava ideju neprekidnosti i beskonačnosti.

O autoru

Lazar Piljojčić rođen je 1994. godine u Kraljevu. Srednju umjetničku školu završio je u Kraljevu 2013. godine, smjer – likovni tehničar. Nakon srednje škole završava osnovne i master akademske studije na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, smjer slikarstvo, pod mentorstvom Bosiljke Zirojević Lečić na osnovnim i Vidoja Tucovića na master studijama. Od 2013. godine aktivno učestvuje na brojnim grupnim izložbama, umjetničkim kolonijama i projektima.

Foto: artstudio.piljojcic/Instagram

Posjetite Instagram profil Art studio Piljojčić i pogledajte cijeli opus ovog mladog umjetnika.