Jerinić: Građani Doboja cijeniće politiku stabilnosti SNSD-a, a ne izdajničku politiku gubitnika i prevaranta Bosića

14
Foto: Gradska uprava Doboj

SNSD u Doboju ima političku stabilnost, podršku republičkih institucija i daje rezultat za razvoj grada, dok je politika Mladena Bosića uništila Srpsku demokratsku stranku, poručio je član Glavnog odbora SNSD-a iz Doboja Boris Jerinić.

Za Bosićeve današnje optužbe na račun rukovodstva grada i dobojskog odbora SNSD-a u vezi sa izborima prije 2020. i 2018. godine, Jerinić je rekao da samo govore o njegovom neznanju o opštim prilikama u Doboju.

– On je turista koji je danas posjetio Doboj i koji misli da će na taj način dobiti povjerenje Dobojlija – rekao je Jerinić uvjeren da će građani Doboja cijeniti politiku stabilnosti SNSD-a.

Jerinić za politiku Bosića rekao da je „izdajnička“, te naveo da je kao predsjednik SDS-a u dva mandata doveo tu političku stranku na sadašnji broj glasova, da je na prošlim opštim izborima nezasluženo dobio mandat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

On je podsjetio da je na lokalnim izborima propao takozvani „desant na Doboj“, kako su ga SDS i druge stranke tada nazvali, što za posljedicu ima da SDS nema mandat u Gradskoj skupštini, a za takvo stanje su, kaže, sami krivi.

Današnji nastup Bosića, koji je pozvao Okružno javno tužilaštvo da odgovori na pitanje da li „krađe na biračkim mjestima tokom lokalnih izbora 2020. godine u ovom gradu imaju elemente organizovanog kriminala“, Jerinić je nazvao „preuranjenom kampanjom“ i da želi da zapaljivom retorikom osvoji simpatije pojedinih glasača.

– U SDS-u ima dobrih ljudi i ja to moram istaći, ali Bosića ne vole u SDS-u u Brčkom i ne vole ga u SDS-u uopšte, a sada kao odjednom će ga zavoljeti jer je nosilac liste za Izbornu jedinicu dva – izjavio je Jerinić.

On je uvjeren da će građani Doboja poznavajući dobro sve političke aktere dati podršku SNSD-u koji ima kandidate koji su pokazali da zahvaljujući njima grad ide naprijed.

– Mi imamo najviše projekata u Republici Srpskoj zahvaljujući našim poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parlamentu BiH – ocijenio je Jerinić i dodao da politika SNSD-a ima šta da pokaže u Doboju, ali smatra i da ima stvari koje treba popravljati.

Jerinić vjeruje da će građani ne samo u Doboju već u cijeloj Izbornoj jedinici dva prepoznati, odnosno političare koji vode politiku samo za sebe da bi bili nosioci lista ili na kompenzacionim listama kako bi zasjeli u određene fotelje, te ih je pozvao da na takve ne nasjedaju.

Kako je naveo, Bosić je bio poslanik u više navrata zahvaljujući i glasovima Dobojlija, ali nikada nije donio nijednu tuju za Gradski park i tako se zahvalio.

On podržava, kako je objasnio, da svaka politička partija treba da se takmiči u tome šta će uraditi za Doboj, te ističe da je uvijek pozivao sve političke partije da pomognu ovom gradu.

– Mislim da je kapacitet SDS-a u Izbornoj jedinici pet za Narodnu skupštinu Republike Srpske vrlo upitan, a i isto tako i za parlement BiH – ocijenio je Jerinić, koji je siguran da će Dobojlije podržati politiku stabilnosti i saradnje sa Vladom Republike Srpske i drugim institucijama i tako podržati razvoj grada.