Kabinet predsjednice donirao novac za izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

23
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Kabinet predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović donirao je 10.000 KM za završetak izgradnje Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici i 5.000 KM za štampanje knjige „Humano srce Srpske“ autora Slavka Basare, saopštio je Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov zahvalio je predsjednici Srpske za podršku za zavšetak izgradnje Dnevnog centra koji je namijenjen djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji, kao i što je pomogla da što prije bude odštampana knjiga koja govori o višegodišnjoj humanosti Odbora i Republike Srpske prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

– Od svakog prodanog primjerka knjige 50 odsto sredstava će biti usmjereno za ovaj centar i za pomoć djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji. Ova knjiga, nastala iz velike humanosti, i sama će služiti humanosti – istakao je Arlov.

On je naveo da će knjiga sadžavati oko 300 stranica teksta i oko 1.000 fotografija, te da su recenzenti banjalučki pisci Tomo Marić i Ranko Preradović, a izdavač „Prosvjeta“ Brčko i nekoliko saizdavača.

Arlov je izrazio očekivanje da Dnevni centar bude završen do kraja godine, te poziva sve koji su u mogućnosti da pomognu u prikupljanju još oko 70.000 evra koliko je potrebno da izgradnja bude završena.

– Vjerujemo da će ostale institucije, gradovi, opštine, javna i privatna preduzeća i humani ljudi Republike Srpske uvažiti našu molbu i pomoći prema svojim mogućnostima – rekao je Arlov.