Kabinet predsjednice Srpske finansijski podržao rad na predstavi „Dučić“

74
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Kabinet predsjednika Republike Srpske finansijski je podržao rad na predstavi “Dučić”, povodom značajnog jubileja, 90 godina rada Narodnog pozorišta RS, saznaje Srpskainfo.

Predstava “Dučić”, u režiji Juga Radivojevića, doživjela je svoju praizvedbu sinoć u Banjaluci, a okupila je veliki broj kvalitetnih glumaca.

Među posjetiocima je bila i predsjednica Srpske Željka Cvijanović, sa svojim suprugom.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Drama o životu i radu Jovana Dučića (1874–1943) i svojevrstan pozorišno-istorijski dnevnik pokušava da sagleda život i djelo jednog od najznačajnijih pjesnika, mislioca i diplomate Srbije i Jugoslavije u turbulentnim vremenima oslobađanja južnoslovenskih naroda od Otomanske i Austrougarske monarhije, stvaranja i razaranja Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije, te potpunog razočarenja u ideju jugoslovenstva.

U ulozi Jovana Dučića je Zlatan Vidović, a glumačku postavu još čine: Ljubiša Savanović, Aleksandar Stojković, Dragoslav Medojević, Velimir Blanić, Aleksandar Ševo, Željko Stjepanović, Boris Šavija, Goran Jokić…

Predstava je rađena po tekstu Spasoja Ž. Milovanovića, scenograf je Dragana Purković Macan, kostimograf Tatjana Radišić, kompozitor Aleksandar Srebrić…

Repriza predstave je na programu večeras od 20 sati.