Kandidatura za predsjednika Srpske unijela razdor u PDP

91
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Netrpeljivost između Jelene Trivić, člana PDP-a i kandidata opozicije za predsjednika Republike Srpske, i aktuelnog gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića, već duže vrijeme opterećuje ovu stranku, ali i cjelokupnu opozicionu scenu u Srpskoj.

Iako ni jedno ni drugo ne iznose u javnost razloge njihove netrpeljivosti, iz stranačkih kuloara cure informacije, a i sami članovi PDP-a podijeljeni su između Trivićeve i Stanivukovića, piše ATV.

Ono što je uticalo na sukob i na to da se Jelena Trivić odrekne „usluga“ Draška Stanivukovića, dojučerašnjeg saborca, jeste kandidatura za predsjednika Republike Srpske na predstojećim izborima.

Glavni odbor PDP-a potvrdio je da je njihov kandidat za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić, a ta odluka je uspjela da napravi raskol u PDP-u, tako da je dio članova ove stranke ostao uz Stanivukovića, dok je dio na strani Trivićeve, navodi se u tekstu objavljenom na portalu ATV-a.

Tako su, kako saznaje ATV, uz Stanivukovića ostali savjetnik za medije gradonačelnika Banjaluke Tanja Vukomanović, menadžer grada Banjaluka Bojan Kresojević, predsjednica Foruma žena PDP Banjaluka Diana Cvijić, poslanik PDP-a u parlamentu Srpske Radenko Čupić, ali i odbornik u Skupštini grada Banjaluka Milenko Grmuša.

Narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a, Igor Crnadak, iako je tetak Draška Stanivukovića, sudeći prema njegovim izjavama je, ipak, na strani Jelene Trivić.

Ranije je Crnadak izjavio kako su u stranci svjesni svih kvaliteta Jelene Trivić, te su nju kandidovali za poziciju predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Savjeta za turizam PDP-a, Biljana Kozić Rađenović, kako se saznaje ATV, je uz Trivićevu, kao i odbornik PDP-a u Skupštini opštine Šipovo Nemanja Todorović.