Karadžić Jovičević poručila Stanivukoviću: Frustracije ostavi na drugom mjestu

283
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić Jovičević (SDS) rekla je danas u NSRS da poslanik PDP-a Draško Stanivuković prijedlog Deklaracije o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori pokušava da iskoristi u predizborne svrhe.

Karadžić Jovičević je rekla da Stanivuković nema pravo da tvrdi da nije bilo organizovanja litija u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, jer su se prije dva dana četiri velike litije spojile u Istočnom Sarajevu. Ona je istakla da, za razliku od Stanivukovića, to vide ljudi iz Crne Gore i zahvaljuju Republici Srpskoj na tome.

Navela je da bi poslanik SDS-a Nebojša Vukanović, koji je predložio Deklaraciju, trebalo da objasni Stanivukoviću šta je želio reći ovim dokumentom.

Stanivuković je rekao da potredsjednici NSRS smetaju on i Vukanović, nazvavši je „čovjekom režima koji slijepo slijedi samo jednog vođu“ i koji je „umetnut u redove opozicije“.

– Nadam se da će naše stranke PDP i SDS jednom za svagda raščistiti sa „Obren Petrovićevima“, Bjelicama i drugim ljudima, a na tom spisku vidjećemo dokle ćemo doći. Mnoga imena mogli bismo staviti na taj spisak – rekao je Stanivuković.

Karadžić Jovićević je poručila Stanuvukoviću „da svoje frustracije ostavi na drugom mjestu“ i da ne koristi ovu deklaraciju za sticanje dnevno političkih poena, jer to nikako nije bila namjera ovog dokumenta.

Reagovao je i poslanik SDS-a Darko Babalj, koji je Stanivukoviću poručio da bi trebalo da se bavi pitanjima u svojoj stranci, a ne u SDS-u.