Karan i Kostrešević uručili Centru za obuku u Zalužanima ključeve 50 novih službenih vozila za policiju

26
Foto: SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije Siniša Kostrešević uručili su danas Centru za obuku u Zalužanima ključeve 50 novih službenih vozila za policiju.

Karan je rekao da je snaga Ministarstva unutrašnjih polova (MUP) Srpske onolika koliko je svaki njen pripadnik osposobljen, obučen i opremljen.,

On je naveo da MUP nastavlja da školuje svoj kadar kroz Policijsku akademiju, dodajući da kvalitet diže i Srednja škola MUP-a.

– Za opremanje MUP-a od 2018. godine uloženo je 176 miliona KM, od čega najveći dio – 48 miliona KM za policijske objekte. U Centar za obuku je uložen 31 miliona KM, a najveći dio u internat i Policijsku akademiju – rekao je Karan novinarima u Banjaluci.

Foto: SRNA

On je istakao da je širom Srpske adaptiran veliki broj objekata policijskih stanica i uprava.

– Gradili smo novu policijsku stanicu u Rudom, a u objekat policijske uprave u Trebinju. Radimo novi objekat za žandarmeriju u Trebinju, stanično odjeljenje policije u Gorici, policijsku stanicu u Nevesinju i tako dalje – naveo je Karan.

On je dodao da je MUP Srpske 44 miliona KM uložio u uniforme, opremu i oružje.

– Riječ je o posebnim i redovnim uniformama za policijske službenike, uniformama za kadete, opasačima, palicama, lisicama, balističkoj opremi za Žandarmeriju, računarskoj, opremi za vezu, kriminalističku tehniku, vršenje uviđaja, vještačenje i ispitivanje – rekao je Karan.

Foto: SRNA

Karan je naveo da je 12 miliona KM izdvojeno za bezbjednost saobraćaja, odnosno za 100 stacioniranih i 10 mobilnih radara u Srpskoj.

– Izdvojili smo 16,5 miliona KM za posebna terenska i laka tehnička vozila, a riječ je o 15 despota i vihora. Za našu Helikoptersku jedinicu obezbijedili smo tri helikoptera vrijednosti 42 miliona KM – istakao je Karan.

On je naveo da je za službena vozila izdvojeno 13,5 miliona KM i da je do sada za potrebe MUP-a kupljeno oko 250 novih službenih vozila.

– Ranije smo po ovom operativnom lizingu uzeli 102 vozila, početkom godine 25, a danas ćemo svečano našim policijskim službenicima uručiti još 50 novih vozila. Nastavićemo sa opremanjem naših policijskih snaga – rekao je Karan.

Foto: SRNA