Karan: MUP garant bezbjednosti predsjednika Republike Srpske

6
Foto: Klix.ba

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske u operativnom i fizičkom smislu u kontinuitetu, dakle duži vremenski period, preduzima niz mjera i radnji na zaštiti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, čime garantuje njegovu bezbjednost.

– Pod tim mislim na aspekt njegovog kretanja, boravka, aktivnosti i drugo. Naše službe proaktivno djeluju, svakodnevno procjenjujući moguća ugrožavanja, s obzirom na to da je to, ipak, najugroženija ličnost u Republici Srpskoj – istakao je Karan.

Prema njegovim riječima, zaštita i bezbjednost ličnosti koje se posebno štite u Republici Srpskoj, a posebno predsjednika Republike Srpske, je nešto čemu MUP pristupa sa najvišim mogućim stepenom ozbiljnosti i profesionalnosti.

Karan je istakao da je zaštita ličnosti predsjednika Republike specifična sa aspekta funkcije koju on obavlja i samim tim spada među one koji zaprimaju i najviše prijetnji, te u skladu sa tim se na dnevnom nivou preduzimaju sve mjere u smislu procjene njegove ugroženosti i zaštite.

– Kad govorimo prijetnjama, mislim na naša operativna saznanja i razmjenu informacija sa drugim policijskih agencijama, ali i sve one prijetnje predsjedniku Republike na društvenim mrežama, putem elektronske pošte i drugog – naglasio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

On je rekao da se svakoj informaciji pristupa jednako ozbiljno.

– Svjedoci ste da takvih prijetnji ima stalno, ali ono što je bitno da svakoj informaciji i saznanju pristupamo sa jednakom ozbiljnošću, a sve sa ciljom rasvjetljivanja tih krivičnih djela – istakao je Karan za Srnu.