Kavazović ponovo poziva na rat: Svi smo na neki način vojnici

24
Foto: Anadolija

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović održao je danas predramazansko obraćanje pripadnicima Oružanih BiH, u kojem je ocijenio da se BiH još uvijek nalazi u teškom stanju i da se bori s raznim neprijateljima.

– Svako od nas dužan je pomoći u toj borbi – svojim imetkom i svojim zalaganjem. Mi smo, dakle, u jednoj borbi, na svojevrsnom bojnom polju, i trebamo biti budni i oprezni, kako to borba i nalaže, ali i poduzimati sve neophodne mjere zaštite. Svi smo na neki način vojnici“, kazao je reisul-ulema okupljenim u Domu OS u Sarajevu.

Naglasio je da je „najefikasniji, i po neprijatelje najpogubniji način, da naš trud bude iskren, a mi moralni i neopterećeni grijesima, i da na svojoj strani imamo Božiju podršku“.

– A Bog dragi svoju podršku pruža onim svojim stvorovima koji poštivaju zakonitosti koje je On uspostavio i koji se prema stvarima i pojavama odnose na odgovoran način. To, pored ostalog, podrazumijeva i okupljanje oko opšteg dobra i saradnju i koordinaciju sa svima koji teže tom cilju, te spremnost i osposobljenost da se odvrate sile razgradnje, konfrontacije i destrukcije – istakao je Kavazović.