Kesić: Proces proširenja EU obesmišljen davanjem kandidatskog statusa Ukrajini i Moldaviji

18
Foto: ekspres.net

Proces proširenja Evropske unije obesmišljen je davanjem kandidatskog statusa Ukrajini i Moldaviji, izjavio je šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić, gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a.

Kesić je naglasio da je svaka kritika upućena EU validna i da treba da se uvažava od strane predstavnika Unije.

– Sve zemlje zapadnog Balkana koje se nalaze na poziciji čekanja imaju pravo da se ljute i da kažu da ne prihvaćaju ovakvo ponašanje EU i njenih lidera – poručio je Kesić.

Govoreći o novoj bošnjačkoj inicijativi da Generalna skupština UN usvoji rezoluciju kojom bi, kako je navedeno, bilo osuđeno „negiranje genocida i drugih ratnih zločina u BiH“, Kesić je istakao da je to još jedna indikacija da SDA i njeni kadrovi rade sve što mogu da privatizuju zajedničke institucije.

– Sad vidimo da nema ništa od bilo kakve dobre volje da se nađe neki izlaz iz sadašnje krize. Svaki dan imamo nešto novo što građane BiH gura u sve dublju krizu. Veoma su male šanse da to prođe. Sam ambasador Alkalaj nema dovoljno ni snage ni uticaja na druge misije pri UN-u da ubijedi većinu da podrže tu rezoluciju – rekao je Kesić.