Kesić: Trivićeva uskratila priliku građanima da uporede stavove svih kandidata

13
Foto: ekspres.net

Kandidati za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik iz SNSD-a i Radislav Jovičić iz DNS-a iznijeli su svoje viđenje stanja u društvu u novoj emisiji RTRS-a dijaloškog karaktera Srpska bira. Pozivu se nije odazvala Jelena Trivić iz PDP-a, koja je planirana kao učesnik emisije.

Dodik i Jovičić govorili su o ekonomskim temama, geopolitičkim odnosima, ali i društveno-političkom statusu Republike Srpske.

Politički analitičar Obrad Kesić ocijenio je da je Trivićeva uskratila prilku građanima da uporede stavove svih kandidata.

– Ovo su jako važni izbori i šteta je da ne čujemo sve stavove o tome kako bi se Srpska ubuduće izborila sa kriznim situacijama – naveo je Kesić, gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a.

Istakao je da opozicija često bježi od važnih pitanja.

– Stvara se percepcija da imaju nedostatak hrabrosti. Imali su šansu da se pojave na RTRS-u i iskažu svoje stavove. Nije dobro izbjegavati važne teme u ovom kriznim vremenima. To je loša politička strategija – kaže Kesić.

Politikolog Boban Stojanović istakao je da se i u Srbiji dešava da opozicija ne želi sučeljavanja sa vlastima u dijaloškom emisijma.

– Najveći gubitak i poraz imaće onaj koji se nije pojavio – naveo je Stojanović.

Istakao je da su Dodik i Jovičić imali civilizovanu raspravu.

Politikolog Cvijetin Milivojević rekao je da opozicija u Srpskoj nije iskoristila šansu da pokaže svoje stavove biračkom tijelu.