Kirjos: Tretiramo Novaka kao oružje za masovno uništenje, a on samo želi da igra tenis

60

Australijski teniser Nik Kirjos još jednom je stao u zaštitu Novaka Đokovića, zbog svega što je najboljeg tenisera svijeta snašlo pred Australijan open. Tretiramo ga kao oružje za masovno uništenje, a on samo želi da igra tenis, rekao je Kirjos.

Nik Kirjos često je u prošlosti kritikovao Đokovića, ali posljednjih dana jedan je od tenisera koji su se potpuno stavili na stranu srpskog asa.

Australijanac je trenutno u izolaciji, gdje se oporavlja od virusa korona, a najavio je da će igrati na prvom grend slemu u sezoni, koji počinje u nedjelju.

Kirjos je u jednom potkastu govorio o situaciji sa Đokovićem i kritikovao odluke australijskih vlasti.

– Tretiramo ga kao oružje za masovno uništenje, a on je ovdje bukvalno da bi igrao tenis. Ako nije jedno, onda je nešto drugo. To je ludo, žao mi je Novaka. Dovoljan je pritisak što se sprema da osvoji 21. grend slem, a pored tog treba da se nosi sa medijima. Već je dobio sudski spor, a onda su ga ponovo zatvorili, a on pokušava da se spremi za turnir. Kako smo se ponijeli prema ovome, stvarno je sramno – porčio je Kirjos.

Australijski teniser smatra da je najveći problem u onome što su građani Melburna preživjeli u posljednje dvije godine.

– Ponašanje prema građanima Melburna u posljednje dvije godine bilo je užasno i razumijem bijes prema Novaku što nije vakcinisan i što je dobio medicinsko izuzeće. Osjećam da, šta god da Novak uradi, samo će reći „Izbacite ga“. On nikome ništa nije uradio, on samo želi da igra tenis na Australijan openu. Veoma je važno da bude ovde i igra na Ozi openu, za ljude, za sport. Sport približava ljude u kriznim vremenima, kao što su ova. Mediji su ti koji su uništili Australijan open, dijele ljude, a to nije ono što je cilj sporta – smatra Kirjos.

Nik je rekao i da želi da Novak osvoji turnir i da ga nervira što Nadal i Cicipas kritikuju najboljeg tenisera svijeta.

– Mi ga tretiramo kao Novaka Đokovića, a ne kao ljudsko biće. Zamislite kako se on osjeća, samo želi podršku od drugih igrača. Brate, dobija je od mene – rekao je Kirjos. On je otkrio da ga je Đoković kontaktirao putem Instagrama.

– Sramota me je. Ne možete biti ponosni što ste Australijanci dok ovo traje. Jednostavno niste, ja nisam – rekao je Kirjos.