Kisić Tepavčević: Srpski narod je nedjeljiv i niko ne može srušiti njegovo jedinstvo

81
Foto: SRNA

Srpski narod je jedan i nedjeljiv, njegova prošlost i budućnost su zajedničke i niko nikada neće moći da sruši jedinstvo srpskog naroda, poručila je večeras u Banjaluci ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević.

Na svečanosti povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, Tepavčevićeva je rekla da joj je želja da se upravo danas, sa ovog mjesta, pošalje poruka o jedinstvu i slozi srpskog naroda.

Ona je podsjetila da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave Srbija i Republika Srpska zajednički obilježavaju u čast jednog od najznačajnijih datuma i događaja savremene srpske istorije, koji je i jedan od najvećih uspjeha srpske vojske u Velikom ratu – 15. septembra 1918. godine kada je probijen Solunski front.

Foto: SRNA

Tepavčevićeva je poručila svim Srbima u svijetu da ovaj dan obilježavaju kao dan svesrpskog zajedništva, sloge i ponosnog isticanja svoje nacionalne trobojke.

– Danas slavimo jedinstvo, danas slavimo slobodu, ono za šta smo se u prošlosti borili i za šta ćemo se uvek boriti. I upravo slaveći ovaj dan, kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, Srbi će, ne smetajući nikome, ne čineći ništa ni protiv koga, pokazati da su isti narod, narod jednog jezika, jedne istorije i porekla, istih običaja i tradicije, istih shvatanja i vekovnih težnji za očuvanje svoje slobode i nezavisnosti – istakla je Tepavčevićeva.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Navodeći da je sve što su dvije vlade do sada zajednički uradile urađeno na opštu dobrobit i korist srpskog naroda i u Republici Srpskoj i u Srbiji, Tepavčevićeva je rekla da niko nikada neće moći da sruši jedinstvo srpskog naroda.

U svojstvu izaslanika predsjednika Srbije, ona je prenijela čestitke povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave sa iskrenim željama da Republika Srpska istraje u borbi za očuvanje srpskog identiteta u BiH, u borbi da se sačuvaju ćirilično pismo i jezik srpskog naroda, da se ulaganjima u infrastrukturu i privredu sačuvaju i otvore nova radna mjesta, što je garant uspjeha i razvoja srpskog naroda u Srpskoj.

– Srećan nam svima praznik srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Neka žive Republika Srpska i Srbija, živeo srpski narod – poručila je Tepavčevićeva.