Kisindžer: U BiH stvoriti muslimansku državu, Srbima i Hrvatima dopustiti da se osamostale

243
Foto: University of Michigan

Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer izjavio je da je BiH vještačka tvorevina i da nikada u istoriji nije ni postojala.

– S ciljem konačnog rješenja nacionalnog pitanja svih naroda koji žive na tim prostorima, u Bosni bi trebali stvoriti ili priznati muslimansku državu, a Srbima i Hrvatima dopustiti da se osamostale ili da se pridruže Srbiji i Hrvatskoj, zavisno od slučaja, i da se ne miješamo u balkanski rat koji se ne može završiti, čak i ako mi pobijedimo. Ne možemo ostati tamo u trajnoj okupaciji – ocijenio je Kisindžer.

On je u intervjuu u septembru 2010. godine, koji je Srna prenijela, naglasio da se SAD ponašaju kao da pokušavaju da natjeraju Srbe da se vrate u mitsku Bosnu koja nikada u istoriji nije postojala.

– Ne postoji bosanski jezik, ne postoji bosanska kultura. Bosna je administrativna jedinica, u kojoj žive Srbi, Hrvati i muslimani, vještački stvorena koju su zapadne sile glupo priznale kao državu 1991. godine – istakao je Kisindžer.

Kada pogledate srpsku istoriju, naveo je Kisindžer, 600 godina su se borili da ne budu pod dominacijom muslimana i zašto bi SAD trebale da prekrše sopstveni princip samoopredjeljenja i da ih bombarduju.

– Zašto ih naši mediji nazivaju „Srbi separatisti“? Od čega se odvajaju, a da je to ikada postojalo? Bosna nikada u istoriji nije postojala – rekao je Kisindžer.