Kitarović oplela po Škori: Zaziva probleme, a skrivao se u ormaru kad se Hrvatska stvarala

29
Foto: Reuters

Neki koji sada zazivaju promjene skrivali su se u ormaru i nigdje ih nije bilo, ni na frontu ni u stvaranju hrvatske države u ministarstvima, rekla je Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Hrvatske, jasno aludirajući na Miroslava Škoru, protivkandidata na predsjedničkom izborima u ovoj zemlji.

Grabar-Kitarović rekla je to na sinoć održanom predizbornom skupu u Zadru, javlja zadarski.hr.

– Pozivam vas da 22. decembra izađete na izbore, oni su jako bitni. Hoćete li birati osobu koja će predstavljati našu državu, narod, nacionalne interese i nacionalne vrijednosti ili ćete birati povratak na staro, na podjele i pesimizam ili neke eksperimente – upitala je ona.

Rekla je da su neki iskoristili HDZ za lično probijanje, a neki su iskoristili Hrvatsku za vježbanje svog ega.

– Franju Tuđmana sada neki kritikuju. Svi smo mi ljudi, ko radi taj i griješi, najlakše je zabiti glavu u pijesak i ništa ne raditi, pa onda i ne griješiti, ali odgovornost prema državi i svom narodu nas mora voditi, pa makar činili i greške – rekla je Grabar Kitarović.

– Odrasla sam u težačkom kraju, moj izbor je bio HDZ, ne zato što sam razmišljala o političkoj karijeri, jer da sam razmišljala o tome upisala bih se u Savez komunista ili kako se to već tada zvalo. U HDZ-u sam počela s lijepljenjem plakata, ali nikad nisam odustala, jer ne smiju se okretati leđa onome ko ti je dao šansu. U Franji Tuđmanu sam vidjela čovjeka s vizijom koji može povesti sve naše ljude do stvaranja samostalne i demokratske hrvatske države. Ja sam žena koja se voli smijati, veseliti i pjevati, ne želim izigravati salonsku političarku po crvenim tepisima. Meni je najveća nagrada što me vi dočekujete s osmijehom i vjerom – rekla je Grabar Kitarović.

Rekla je da je žena koja vjeruje u sebe, u svoju i u svaku hrvatsku porodicu.

– Ja sam žena koja vjeruje u svoj narod, ja sam žena koja vjeruje Boga. Žena sam kojoj je ljubav prema domovini i narodu uvijek jača od osobnog ega, a lojalnost ispred svega. Nikada nisam okrenula leđa ni HDZ-u ni Hrvatskoj. Lojalnost mi je na prvom mjestu, nikada ne opraštam nelojalnost prema hrvatskoj državi – rekla je Grabar Kitarović.

– Prije pet godina zatekla sam Hrvatsku na koljenima, pesimističnu Hrvatsku, Hrvatsku koja nije vjerovala u sebe, Hrvatsku u zapećku, u regionu, tamo gdje ona ne pripada. Sada se moramo boriti za stvaranje uvjeta za povratak mladih u Hrvatsku, demografija je pitanje svih pitanja. Hrvatska će opstati, ali hrvatski nacionalni interesi i hrvatski građani moraju biti ispred svega – rekla je Grabar Kitarović.