Kitarovićeva rekla da je 1998. vodila djecu u Vukovar, a tada nisu bila rođena

55

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, u sklopu predizborne kampanje za predsjedničke izbore, izjavila je da je nedugo poslije reintegracije hrvatskog Podunavlja 1998. posjetila Vukovar sa svojom djecom, prenosi portal Index, navodeći da njena djeca u to vrijeme nisu bila ni rođena.

Kitarović je u trci za novi mandat boravila u Sinju, gdje je odgovorila protivkandidatu Zoranu Milanoviću, koji ju je prozvao da kao ministarka u vladi Ive Sanadera nije bila u Vukovaru, javio je juče N1 Zagreb.

– Kao građanka bila sam u Kninu i u Vukovaru. Netom poslije oslobođenja Knina, mislim da je to bilo dva dana nakon oslobođenja Knina, i u Vukovaru nakon završetka mirne reintegracije, odvela sam svoju djecu da vide to stratište u Vukovaru, da se to nikada ne ponovi i ja ću i kao građanka uvijek odlaziti i u Knin i u Vukovar – poručila je Kolinda.

Mirna reintegracija Podunavlja završila se 1998. godine, navodi Index i dodaje da hrvatska predsjednica ima dvoje djece koja tada nisu bila ni rođena.

Njena kćeka Katarina rođena je 2001. godine, a sin Luka 2003. godine.