Klokić: Snažnija podrška srpskim povratnicima sa područja Mostara i Hercegovine

6
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske pružiće snažniju podršku socijalnim, humanitarnim, kulturnim i obrazovnim aktivnostima srpskih povratnika na područje Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona posredstvom Kancelarije Srpske u Mostaru, izjavio je resorni ministar Zlatan Klokić.

Klokić je danas u Mostaru razgovarao sa šefom Kancelarije Republike Srpske u Mostaru Goricom Rašović i zaposlenima u Kancelariji o položaju srpske zajednice u ovom gradu, te saradnji institucija Srpske sa institucijama u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Klokić je naveo da će nastojati da se ojača saradnja Kancelarije sa Sekretarijatom za raseljena lica i migracije, ali i sa Ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH radi kvalitetnije podrške povratnicima na području Hercegovine.

– Razgovarali smo i o jačanju saradnje Kancelarije Republike Srpske sa predstavništvima Srpske u Beogradu i Beču, kao i o mogućnostima da se određene aktivnosti i projekti vezani za povratnike na ovom području u budućnosti realizuju posredstvom Kancelarije u Mostaru. Raduje me što su već dogovoreni veoma kvalitetni projekti koji će pomoći povratničkom stanovništvu u Mostaru i Hercegovini, te mladima i djeci – rekao je Klokić.