Knežević: Nije tačno da nismo podržali Krivokapića za mandatara

16

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević izjavio je da nije tačno da je iko iz DF-a doveo u pitanje Zdravka Krivokapića kao mandatara, već se traži da pojasni zahtjeve lidera platforme „Crno na bijelo“ Dritana Abazovića koji su očigledno ranije bili dogovoreni sa nosiocem liste „Za budućnost Crne Gore“.

Knežević je naveo da se u tim zahtjevima traže Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava policije, Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), Ministarstvo odbrane, Vojno-obavještajna agencija, te ministarstva inostranih poslova i pravde.

On je dodao da je među ovim zahtjevima i taj da DF ne može predlagati svoje najistaknutije srpske političare za članstvo u novoj vladi.

Knežević je istakao da je DF spreman da sutra glasa za predsjednika Skupštine Crne Gore iz redova Demokrata i potpiše kandidaturu za premijera, pa i da u krajnjem slučaju da i manjinsku podršku novoj vladi.

– Samo ne pristajemo da budemo poniženi, ucijenjeni i reketirani. To nismo dozvolili ni odlazećem režimu, a nećemo ni potencijalnim koalicionim partnerima – poručio je Knažević.

Podgoričke „Vijesti“ su ranije danas prenijeli da je u manastiru Ostrog održan sastanak stranaka pobjednica izbora u Crnoj Gori na kojem je Abazović predložio da nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić bude mandatar, ali da su lideri DF-a tvrdili da on više nema jedinstvenu podršku te koalicije i da ga ne mogu podržati za mandatara dok ne preispitaju povjerenje prema njemu na stranačkim organima.