Kojić: Istupe poput Patkovićevog ozbiljno shvatiti

10
Foto: Branimir Kojić

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je Srni da se moraju ozbiljno shvatiti i procesuirati istupi popup izjave Šerifa Patkovića, nekadašnjeg komandanta 7. Muslimanske brigade takozvane Armije BiH, a sadašnjeg zvaničnik SDA, da se stavlja na raspolaganje Hamasu.

On je naveo da Patković tom izjavom poručuje da su muslimani spremni na rat bilo gdje u svijetu. „Očigledno da osjećaju potrebu da se revanširaju za njihovo ratovanje u BiH kada su mudžahedini odsijecali glave Srbima i kada su činili najbrutalnije zločine dok je čitav svijet okretao glavu od toga“, rekao je Kojić.

Kojić smatra da se ovakvi istupi moraju biti kažnjeni kako ne bi došlo do neželjenih incidenata, što, kako ističe, priželjkuju ratni generali takozvane Armije BiH.

– Znamo da muslimane iz BiH i muslimane koje oni nazivaju „braćom“ u Gazi povezuje pokret „Mladih muslimana“ i ideja „Muslimanskog bratstva“ čiji je ideolog bio Alija Izetbegović, inače autor „Islamske deklaracije“ koja je u političkom Sarajevu i danas jedna od glavnih zvijezda vodilja – naveo je Kojić.

On je istakao i da su svakim danom sve žešći pritisci na Republiku Srpsku i srpski narod, a sve s ciljem njenog ukidanja i stvaranja unitarne BiH u skladu sa stavovima koji se nalaze u „Islamskoj deklaraciji“.

Kojić je naveo i da „bivši generali takozvane Armije BiH ne kriju da su i dalje žedni krvi“, jer su uglavnom prošli nekažnjeno za sva nedjela koja su počinili u BiH u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, te da ih to dalje ohrabruje da, kako je naveo, zveckaju oružjem i podižu tenzije.

Prema njegovim riječima, sve treba zabrinuti retorika koja se svakodnevno propagira iz Sarajeva od SDA, kao i da je sve više izraženija mržnja prema svemu što je srpsko i pravoslavno.

Šerif Patković, nekadašnji komandant 7. Muslimanske brigade Armije BiH, a sada zvaničnik SDA, u obraćanju kojem je prisustvovao i ambasador palestinske uprave u BiH Rezek Namora stavio se na raspolaganje terorističkoj organizaciji Hamas.

– Brigada pokreta El Hamas, nastala iz političkog krila Mladomuslimanskog bratstva, mene duboko podsjeća na Sedmu (Muslimansku brigadu Armije BiH) i ja kao komandant, evo kažem i ambasadoru, ali i kao čovjek stavljam se na raspolaganje u datom trenutku da im se pridružim – rekao je Patković.