Kojić: Mehmedović živi u devedesetim i priziva sukobe

5
Foto: rcirz.org

Poslanik SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović svojim izjavama pokazuje da po svaku cijenu želi da se u BiH proizvedu sukobi kako bi se završio projekat iz devedesetih godina u kojem je imao značajnu ulogu – da BiH postane država jednog naroda, a da Srbi ne postoje ili da budu nacionalna manjina, ocijenio je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić.

Kojić je izjavio Srni da je poruka nedavnih protesta, koji su održani na miran i dostojenstven način bez provociranja bilo koga, bila – dosta više poteza koji razvlašćuju Republiku Srpsku.

On je napomenuo da se sa druge strane vidjelo šta se desilo u Jelahu gdje su ljudi koji su na povratku sa mirnog protesta samo prolazili kroz taj dio Federacije doživjeli ozbiljne, neugodne provokacije i sve ono što može da eskalira u određenu vrstu sukoba.

– Takve politike sukoba koje Bošnjaci SDA dominantno žele sigurno nisu dobrodošle nijednom narodu, ne treba da budu poruka za budućnost i moraju biti sankcionisane od međunarodne zajednice koja očigledno podriva stanje u BiH, a ne želi da sankcioniše – rekao je Kojić reagujući na to što Mehmedović mirne proteste podrške institucijama Republike Srpske predstavlja kao prijetnju.

Kojić je naglasio da je poruka iz Republike Srpske jasna – da ne da svoje istitucije i ne da instituciju predsjednika Republike, i to radi na miran i dostojanstven način.