Kojić: Mehmedovićev pokušaj zamijene teza

5
Foto: SRNA

Poslanik SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović je posljednja osoba koja treba da komentariše mirne proteste podrške institucijama Republike Srpske pokušavajući da zamijeni teze pričom da taj skup predstavlja prijetnju, rekao je Srni predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

– Mehmedović pokušava zamijeniti teze pričom kako je skup „Granica postoji“ opasnost za nekoga, pominje rat i neke prijetnje, a kako ne spomenu prijetnje iz Sarajeva da neće biti entitetskih granica, da će Bosna biti od Drine do Save, prijetnje Nihada Aličkovića da Republika Srpska može nestati za 24 sata – rekao je Kojić Srni, reagujući na to što Mehmedović mirne proteste podrške institucijama Republike Srpske predstavlja kao prijetnju.

Kojić je istakao da Mehmedović to ne želi da pomene jer je to njemu i njegovim istomišljenicima normalno.

– Šemsudin Mehmedović je posljednja osoba koja treba da komentariše mirne proteste „Granica postoji“ i izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović da su ti protesti generalna proba, jer je BiH koju on zamišlja ona u kojoj se likuje nad odsječenim srpskim glavama za šta je Mehmedović odavno trebao da odgovara – naglasio je Kojić.

Kojić je ocijenio da Mehmedović na vrlo podao i pokvaren način vrijeđa Republiku Srpsku i srpski narod, nazivajući mirna okupljanja građana „balvan revolucijom“.

– Navikli smo mi na svakakve pogrdne izraze upućene našem narodu i Republici Srpskoj, ali ovo sada pokazuje da je Mehmedović ništa drugo do političar na nivou kasabe – naglasio je Kojić.

On je rekao da teorije zavjere i povezivanje Dana Republike sa ovim skupom nisu ništa drugo do pokušaj alarmiranja zapadnih ambasada i Amerike jer Mehmedović sada traži njihovo reagovanje i eventualne sankcije.

– Kako Mehmedović ne pomenu sve one zaposlene Bošnjake za koje svi plaćamo PDV, a oni žive u Republici Srpskoj, obavljaju visoke pozicije, a zagovaraju ukidanje Republike Srpske, izdvajanje Srebrenice i granica u kojima se sada nalazi i davanja statusa distrikta – pita Kojić.

Kojić je rekao da je jasno da i Mehmedoviću, kao i cijelom političkom Sarajevu smeta 9. januar, ali da moraju da se pomire sa tim, da je to volja srpskog naroda i da će tako biti dovijeka.

– Oni očekuju intervenciju međunarodne zajednice, ali i pritisak na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Srbi nikad nisu bili za ratne sukobe, uvijek smo se samo branili i štitili svoja vjekovna ognjišta i tako će biti i u budućnosti – poručio je Kojić.