Kojić: Poruka Šmitu da narod stoji iza Republike Srpske i njenog predsjednika

11
Foto: SRNA

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić rekao je da narodni mitinzi „Branimo Srpsku“, koji se organizuju širom Srpske s ciljem odbrane institucija i nadležnosti Republike, šalju jasnu poruku Kristijanu Šmitu i predstavnicima međunarodne zajednice da narod stoji iza Republike Srpske.

– Poruka onima koji žele da Srpskoj otmu imovinu i svojinu jeste da narod bira predsjednika Srpske i da ne da Republiku Srpsku i daje podršku predsjedniku i rukovodstvu da sačuvamo ovo što je krvlju natopljeno – rekao je Kojić novinarima u Gradišci prije početka narodnog skupa.

Komentarišući izvještaj koji je Šmit podnio Savjetu bezbjednosti UN, Kojić je rekao da je očigledno da Šmit pokušava da sve ono što je nelegitimno i sve što je nije radio u skladu sa propisima legalizuje kroz taj izvještaj.

– Naravno da to nema nikakvu pravnu snagu, ali se pokazalo da Srpska sa svojim partnerima, na prije svega Kinom i Rusijom, ima priliku da pokaže ko je taj koji razara dejtonsku BiH – a to je Šmit – rekao je Kojić.