Kojić: Sankcionišu porodicu predsjednika samo zato što štiti Republiku Srpsku

8
Foto: rcirz.org

Sankcije koje su Sjedinjene Države uvele sinu i kćerki predsjednika Republike Srpske Igoru i Gorici Dodik su pritisak na Milorada Dodika koji je oličenje odbrane Republike Srpske i srpskog naroda, rekao je Srni poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić.

Kojić je naglasio da je udar na porodicu pokušaj udara na vodeću ličnost u Srpskoj.

– Na taj način se pokazuje da će da budu sankcionisani članovi porodica svih koji zastupaju interese srpskog naroda, a članovi porodica nisu politički funkcioneri i ne bave se politikom – rekao je Kojić.

On je ocijenio da je Dodik stabilan političar, opredijeljen za očuvanje Republike Srpske i opstanak srpskog naroda na ovim prostorima.

– Svi koji pokušavaju na ovakav način da sankcionišu porodice su najobičniji licemjeri i ne mare za ostvarivanje nekih svojih ciljeva koje žele jasno da ostvare preko američke Ambasade u BiH i ambasadora Majkla Marfija – rekao je Kojić.

On je istakao da se na takav način ne može uzdrmati Republika Srpska.

– Svi treba da pružimo podršku porodici Dodik i svima onima koji dožive ovakvu ili sličnu situaciju samo iz razloga što žele da zaštite Republiku Srpsku i interese srpskog naroda – poručio je Kojić.