Kojić: Sarajevski politički narativ ne vodi pomirenju

7
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić izjavio je da sarajevski politički narativ doprinosi raspirivanju tenzija i da BiH na taj način ne može napredovati u uspostavljanju pomirljivih odnosa.

Kojić je, komentarišući izlaganje člana Kolegijuma Doma naroda Pralamenatrne skupštine BiH Denisa Zvizdića na Samitu međunarodne platforme za Krim, gdje je dešavanja između Rusije i Ukrajine poredio sa BiH, rekao da to ne odgovara činjeničnom stanju onoga što se dešavalo u BiH 90-ih godina prošlog vijeka.

– Neko ko je na visokom političkom nivou, kao što je Zvizdić, trebao bi da na realan način sagledava događaje, ratna dešavanja i zločine koji su se dešavali na svim stranama 90-ih godina, jer je to jedini put ka pomirenju – poručio je Kojić.

On je rekao da odnos bošnjačkih političara prema srpskim žrtvama ne vodi pomirenju.

– Bošnjački političari pokušavaju da prave određeno poređenje specijalne operacije koju vodi Rusija sa ratom koji se vodio u BiH i koristeći to pokušavaju da prikažu neka svoja negativna iskustva kroz potrebu da se osnuje sud koji bi sudio samo Rusima, kao što je, nažalost, Hag to radio Srbima, bez realnog sagledavanja onoga što se dešavalo – rekao je Kojić za Srnu.

On je ukazao na to da bošnjački političari godinama pokušavaju da jedan narod prikažu kao zločince, a druge kao žrtve, što ne odgovara činjeničnom stanju.

– Koriste svaki sukob u svijetu da sebe prikažu kao žrtvu. Nažalost, oni ne žele da prikažu stvarno stanje. Ne žele da kažu da su djeca Dimitrijević u Podrinju ubijana s leđa iz snajpera, da su sudiji Iliću iskopane oči i da za to niko nikada nije odgovarao – podsjetio je Kojić.