Kojić: Stranci i Bošnjaci dugo koriste pravosuđe za ugnjetavanje Srba

2
Foto: rcirz.org

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić izjavio je da je potpuno jasno da već duže vrijeme stranci i Bošnjaci maksimalno koriste pravosudne institucije na nivou BiH s ciljem ugnjetavanja srpskog naroda i nestanka Republike Srpske.

– Postavlja se pitanje – kakave su to pravosudne institucije? Zapravo, nameće se zaključak da su to navodne pravosudne institucije koje su neustavno formirali stranci, s ciljem da svoj uticaj sprovode upravo putem njih – istakao je Kojić.

Kojić je naveo da oni smatraju da bi sklanjanjem Milorada Dodika sa mjesta predsjednika Republike Srpske riješili pitanje imovine, koje je suštinsko pitanje opstanka Srpske.

– Bilo je jasno da će sudija Jasmina Ćosić Dedović htjeti da se osveti Dodiku jer sada nije u Hagu, pa je, ne slučajno, baš ona izabrana, kao što će očigledno biti izabran i sudija koji će suditi po nalogu međunarodne zajednice. Jasno, sve je već isplanirano, ali neće vam to baš tako ići kako ste zamislili. Neće vam ići da možete napasti ustavni poredak i funkciju i obaveze predsjednika Republike – poručio je Kojić.

Sud BiH potvrdio je juče uređenu optužnicu Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića.