Kojić: Sudije Suda BiH učestvuju u čorbi koju zapadnjaci kuvaju

4
Foto: rcirz.org

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić smatra da sudije u Sudu BiH učestvuju u onome što neki zapadnjaci pokušavaju da zakuvaju, pa su odbili zahtjev advokata predsjednika Republike Srpske za izuzeće sudije Jasmine Ćosić Dedović.

Kojić je pozvao sudije pravnike da se javno izjasne i usprotive tome da budu podanici jer će tako sačuvati svoju struku i kredibilitet.

– Nemojte biti poslušnici jer kada vas potroše i odbace neće vas ovaj srpski herojski narod više prihvatiti. Ne zaboravite, izdajnike niko ne prihvata – rekao je Kojić.

On je dodao da je očigledno da sudije bježe od predmeta jer nema elemenata krivičnog djela za potvrđivanje optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora „Službenog glasnika“ Miloša Lukića koji su samo sprovodili svoju ustavnu, odnosno zakonsku obavezu.

Kojić smatra da zbog toga sudije bježe od predmeta koji nema pravnog osnova i glasaju da Dedovićeva bude sudija za prethodno saslušanje i na taj način indirektno odlučuju o predmetu sa kojim nisu saglasni.

– Ali, na taj način učestvuju u „čorbi“ koju kuvaju neki zapadnjaci sa isto tako nekim turistima i pretvaraju sebe i svoju obavezu da provode pravdu i pravičnost u nepravnike i poslušnike – rekao je Kojić Srni..

On je istakao da je pravosuđe na nivou BiH, kao i Ustavni sud, sredstvo za provođenje plana razvlašćivanja Republike Srpske, a to ne mogu da sprovedu bez uklanjanja Dodika sa mjesta predsjednika.

– To moramo da shvatimo – rekao je Kojić.

Opšte vijeće Suda BiH juče je odbilo zahtjev predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za izuzeće sudije Jasmine Ćosić Dedović u odlučivanju o tužbi koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv njega i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, potvrđeno je za RTRS u Sudu BiH.

Advokat Goran Bubić, branilac predsjednika Srpske, uputio je 23. avgusta prijedlog za izuzeće sudije Jasmine Ćosić Dedović u predmetu protiv Dodika jer postoje okolnosti koje izazivaju razumnu sumnju u njenu nepristrasnost.