Kojić: U Tursku pobjegao i Fikret Prevljak

20
Foto: Branimir Kojić

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je da je u Tursku pobjegao Fikret Prevljak, povezan sa SDA, koji je bio nalogodavac ubistva logoraša u Silosu Milana Krstića.

Kojić je izjavio da je Prevljak nalogodavac Krstićevog ubistva 22. aprila 1993. godine.

– Taj dan je Prevljak u prisustvu Vahida Alađuza, komandanta bezbjednosti 104. viteške motorizovane brigade naredio Feridu Deliću da likvidira Krstića, što je ovaj i učinio. Svima je poznato da je Prevljak bio general takozvane Armije BiH, ali i rođak Bakira Izatbegovića i visoki funkcioner SDA – ukazao je Kojić.

On smatra da se ništa ne dešava slučajno, baš kada se na Republiku Srpsku i cijeli srpski narod podigla hajka.

– Plan SDA je da amnestira svoje funkcionere i sve one koji su ruke okaljali ubijajući Srbe, ali i postratnim kriminalom i baš ovih dana koristi „gužvu“ i taj svoj plan sprovodi u djelo – upozorio je Kojić.

On je napomenuo da je nedopustivo prekrajanje istorije time što će SDA sav svoj ratni i poratni kadar sakriti u svoje vile kupljene od novca sumnjivog porijekla, uz pomoć saveznika sa Zapada i uz oružje zvano „sud BiH“.

– Javno pitamo ko je sljedeći na putu za Tursku, (Atif) Dudaković, (Naser) Orić, (Šefik) Džaferović – upitao je Kojić povodom informacija da je (presuđeni ratni zločinac) Sakib Mahmuljin u vili Bakira Izetbegovića u Izmiru.

Kojić je naveo da je Organizacija, kada se pojavila informacija da je Mahmuljin u Izetbegovićevoj vili u Izmiru, tražila hitnu istragu i skrenula pažnju da će i drugi koji su ubijali, naređivali likvidaciju Srba pobjeći, budući da je na jednom sastanku SDA svima njima sugerisano da bježe u Tursku i time spriječe eventualne optužnice.

– Odgovor suda je bio negativan što je u javnosti prošlo skoro pa neprimjetno. Svjedoci smo i da je Sud BiH pod kontrolom SDA i zapadnih ambasada jer nam svakodnevna dešavanja, presude i amnestiranje ubica srpske nejači daju za pravo da vjerujemo u ove tvrdnje – napomenuo je Kojić.