Kojić: Zaštititi Vulićevu, uhapsiti počinioce

16
Foto: rcirz.org

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić najoštrije je osudio brutalne prijetnje po život upućene poslaniku Sanji Vulić i istakao da najmanje što nadležni mogu učiniti jeste da uhapse počinioce.

– Na ovaj način se pokazuje koliki je stepen radikalizacije u FBiH. Kada ste spremni da uputite prijetnje po život i tijelo, isto tako ste spremni da to i učinite – rekao je Kojić.

Poruke mržnje, dodao je on, pokazuju da je tolerancija prema drugima i drugačijim u Federaciji BiH potpuno nestala i da se stvaraju nove generacije koje u budućnosti mogu predstavljati veoma veliki bezbjedonosni problem.

– Najmanje što mogu oni koji neosnovano pišu Vulićevoj prekršajne naloge jeste da te iste uhapse i predlože tužilaštvu vođenje krivičnog postupka zbog prijetnji po život, a ne da izlaze u javnost i kažu kako Federalni MUP radi svoj posao – rekao je Kojić.

Pokažite sada da štitite ženu, koja je ujedno u poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, poručio je Kojić.

– Koleginici Sanji poručujem, da sam uz nju i sa njom – rekao je Kojić.

Nakon suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u Sudu BiH, Vulićevoj su sa više naloga na društvenim mrežama upućene prijetnje po život, a među onima koji prijete je i bivši pripadnik odreda „El mudžahedin“ Sanin Musa.