Kojović tvrdi da koalicija „Trojke“ više ne postoji i najavljuje nove sankcije za ljude oko Dodika

10
Foto: Klix.ba

Poslanik Naše stranke u Predstavničkom domu BiH Predrag Kojović izjavio je da koalicija stranaka na nivou BiH više ne postoji.

Kojović vjeruje da je ovo godina raspleta.

– Mislim da ćemo neke probleme koje nosimo već drugo vremena, više od deceniju, u ovoj godini na neki način riješiti. Siguran sam da će to biti na način koji je dobar za BiH – rekao je Kojović.

On smatra da će na političkoj sceni doći do promjena, do intervencije međunarodne zajednice.

– Očekujem da i domaće sudstvo donese neke odluke koje mogu uticati na to ko učestvuje u vođenju ove države – rekao je Kojović za BHRT.

Govorio je i o sastanku lidera „Trojke“ sa predstavnicima zemalja Kvinte.

– Sve je više ljudi koji misle da zapravo ne treba više razgovarati sa Dodikom, treba ga izolovati, na neki način prekinuti (davanje) pojasa za spasavanje pregovorima, treba sačekati da se ovaj sudski proces završi, kakve će imati konsekvence, a spremaju se i nove sankcije koje će targetirati ljude oko njega – rekao je Kojović.

Govoreći o Izbornom zakonu Kojović je rekao da je „jako dobar“.

– Teško da ćemo mi napraviti bolji od ovoga što je Kristijan Šmit uradio. Ako je cilj ovih sastanaka da se mijenja onaj dio odredbi kojim bi se Centralna izborna komisija iz jedne političke garniture dao u ruke drugoj političkoj garnituri, mi kao Naša stranka sigurno nećemo u tom učestvovati. Nas zanima profesionalni CIK, a ne da se sa svakom parlamentarnom većinom formira novi CIK – rekao je Kojović.

Odgovorio je i na pitanje postoji li koalicija na nivou BiH.

– Smatram da trenutno ne postoji koalicija na nivou BiH. Da onaj dogovor koji smo imali koji se ticao evropskog puta više ne važi, jer jedna od strana ga je brutalno prekršila. Dodika antievropska politika je isplivala pod reflektore. Vjerovao sam da svaki čovjek zaslužuje drugu šansu, ali umiljavanje nasilniku me ne zanima – zaključio je Kojović.