Konsultativni sastanak predsjednika Republike sa predstavnicima parlamentarnih političkih partija

16
Foto: SRNA

U Palati Republike u Banjaluci održan je konsultativni sastanak o pitanju imovine koji je sazvao predsjednik Srpske Milorad Dodik sa predstavnicima svih parlamentarnih političkih partija.

Sastanku su prisustvovali, pored Dodika, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske, predsjednici Socijalističke partije Petar Đokić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, NPS-a Darko Banjac, DNS-a Nenad Nešić, SPS-a Goran Selak, NDP-a Bojan Šapurić.

Foto: SRNA

Prisutni su bili i predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH i predsjedavajuća Vijeća narora Republike Srpske Srebrenka Golić.

Na sastanak je došao i vršilac dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević, dok se nisu odazvali predstavnici PDP-a i Liste za pravdu za red.

Foto: SRNA

Dodik je sazvao konsultativni sastanak povodom zauzimanja stava o imovini Srpske sa osvrtom na izjavu o imovini koju su potpisali bošnjački politički predstavnici iz Sarajeva.

Foto: SRNA

U izjavi bošnjačkih političkih predstavnika iz FBiH navedeno je da Tužilaštvo BiH i ostali nadležni organi BiH moraju procesuirati odgovorna lica koja najavljuju da će nastaviti knjiženje imovine na Republiku Srpsku, te se tvrdi da „BiH ima isključivu nadležnost“ da uređuje sva pitanja u vezi sa tom imovinom.