Koprivica: Nova Vlade Crne Gore formirana mimo Ustava i prekrajanjem volje građana

89
Foto: borba.me

Nova Vlada Crne Gore formirana je mimo Ustava i prekrajanjem volje građana, izjavio je Momo Koprivica, potpredsjednik Demokratske Crne Gore i poslanik u Skupštini u intervjuu za politički magazin Pečat.

On navodi da je DPS, uz čije je glasove uspostavljena nova Vlada, sa Dritanom Abazovićem na čelu, razvlašćen voljom građana prije godinu i po.

S druge strane, navodi, u Ustavu jasno piše da se ne može uspostaviti niti priznati bilo koja vlast, osim one koja proističe iz slobodne volje građana iskazane na izborima. Kaže da je Dritan Abazović izdao ekspertsku Vladu i formirao novu sa poraženom strankom.

– Ova izvršna vlast se formirala bez izbora i mimo izbora, dakle, nema ni ustavni legalitet, ni demokratski legitimitet. Radi se o klasičnoj obmani birača, izdaji i birača i sporazuma koji je potpisan kada su u pitanju nosioci tri pobjedničke koalicije i izdaja Vlade u kojoj je sjedio jedini političar u toj ekspertskoj Vladi, koji je model ekspertski nametnuo i bio jedini političar mimo pravila i mimo svog modela koji je proklamovao. I on je izdao tu vladu i formirao sa DPS, sa poraženom strankom, nereformisanom, koja je odgovorna za upliv kriminala, kako u institucije, tako i društvu uopšte, Vladu bez izbora – naglasio je Koprivica.