Košarac: Bećirovićeva podrška Dudakoviću direktna prijetnja srpskom narodu

11
Foto: stasa.kosarac/Instagram

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da je podrška bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića zloglasnom Atifu Dudakoviću, optuženom za zločine nad Srbima na području Krajine, morbidna i vrlo direktna prijetnja srpskom narodu.

Svako ko to jasno i nedvosmisleno kaže, dodao je Košarac, nađe se na udaru radikalnih Bećirovićevih sljedbenika.

– Po ustaljenoj matrici, falsifikuju činjenice, nastavljaju spiralu laži, prevara i podvala! Radikalni bošnjački krug, uvijek u ulozi lažnih žrtava i kvazi-legalista, okrivljuje druge i luta po svijetu zagovarajući loša rješenja za Republiku Srpsku, moljakaju za sankcije protiv rukovodstva Srpske i srpskog naroda. Nekad je to bio Alija, pa Bakir i Lagumdžija, a sada je to najnoviji proizvod njih trojice u liku i (ne)djelu crveno-najzelenijeg Denisa – poručio je Košarac na svom Instagramu.

Kako je istakao, u njihovim usijanim radikalnim glavama krivci su oduvijek i uvijek Srbi, a revizija istorije im je uža specijalnost.

– Gospodo, ko je ubijao Srbe u Sarajevu? Zašto nas je 157.000 napustilo Sarajevo? Za koga je pravljeno više od 120 logora u Sarajevu? – upitao je Košarac, te dodao: „Šta kažete za Silos, Tarčin, Viktor Bubanj, kojima je upravljala tzv Armija BiH? U vašim interpretacijama vjerovatno su to bila luksuzna odmarališta, a ne sarajevski Aušvic i Mathauzen za Srbe, laboratorije za ispitivanje ljudske izdržljivosti“.

Košarac je dalje upitao: „Znate li možda za dječaka Slobodana Stojanovića iz Donje Kamenice kod Zvornika? To dvanaestogodišnje dijete izmasakrirala je pripadnica tzv Armije BiH. Armije za koju tvrdite da je „časna“?! Sram vas i stid bilo!“.

Košarac je naglasio da se i danas nastavljaju po istoj matrici, te da je Denis Bećirović je paradigma takve politike.

– Ratne zastave u Predsjedništvu, morbidni osmijesi na fotografijama sa ratnim komandantima optuženim za ratne zločine i slično… – podsjetio je Košarac.

On je upozorio da njihovi mentori, zapadnjaci, Marfi (Majkl Marfi, ambasador SAD u BiH, op.a) i čitava plejada raznih „ma(r)fija“ verifikuje takvo ponašanje, ohrabrujući ratne pokliče iz FBiH.

– Istovremeno, nemoralno i nastrano atakuju na Srpsku i sve što je srpsko. Za njih srpske žrtve nisu dostojne poklonjenja i odavanja počasti – naveo je Košarac.

On je rekao da to nije put za izgradnju povjerenja i stabilnosti na ovim prostorima.

– Ništa u tome nema dobronamjerno. To je isključivo perverzna i perfidna laž, urušavanje Dejtona i bilo kakve perspektive za ovu zemlju – poručio je Košarac.