Košarac: Bošnjački političari da preuzmu odgovornost za negativne posljedice sramne rezolucije

9
Foto: stasa.kosarac/Instagram

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac poručio je danas da bošnjački političari, promoteri sramne rezolucije o Srebrenici, treba da prezumu odgovornost za negativne političke posljedice u BiH i naviknu se na ovakav odnos prema zemljama koje su podržale rezoluciju.

Košarac je na Instagramu istakao da bošnjačka podanička politika pokazuje svoje pravo lice, navodeći da na manipulativan i podmukao način ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković i ekipa pokušavaju prebaciti odgovornost za aktuelne političke odnose na srpske ministre u Savjetu ministara, patetično se pozivajući na civilizacijske vrijednosti.

– Da budemo jasni, najnecivilizovanije je u 21. vijeku razvijati kolonijalnu svijest u BiH i slijepo i bespogovorno slušati strance. Necivilizovano, nečasno i nepošteno je sve u vezi sa sramnom rezolucijom o Srebrenici, čiji su promoteri Konaković, (predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis) Bećirević i ostali. Unilateralno i nezakonito su ovaj dokument progurali pred Generalnu skupštinu UN – naveo je Košarac.

On je istakao da je najnecivilizovanije smatrati da BiH pripada samo jednom narodu i ignorisati stavove drugog naroda, a vrlo česti i stavove i glas trećeg naroda u BiH.

Košarac je naveo da je najnecivilizovanije satanizovati jedan cijeli narod i stavljati mu etikete koje mu ne pripadaju, te raditi na tome da u BiH dođe do unutrašnjeg dogovora i pri tome tražiti krivca u drugima.

On je Konakoviću porčio da se okane politike Srpske i njenih zvaničnika, jer on sasvim dovoljno posla u Federaciji BiH.

– Gospodo, upozoravali smo vas da će rezolucija o Srebrenicu imati negativne političke posljedice u BiH. Ignorisali ste naše stavove i argumente. Sada prezumite odgovornost i naviknite se na ovakav odnos prema zemljama koje su podržale sramnu rezoluciju – poručio je Košarac.