Košarac: Hari Poter i NATO integracije BiH – odličan naziv za Bećirovićev roman fantazije

16
Foto: stasa.kosarac/Instagram

Hari Poter i NATO integracije BiH – bio bi to odličan naziv za novi roman fantazije autora Denisa Bećirovića, rekao je Staša Košarac rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara.

– Dosadilo je Bećiroviću da piše otvorena pisma, pa je presavio tabak i pravac u Brisel da generalnom sekretaru Stoltenbergu iznese spisk pustih želja. Pa redom: NATO da uputi poziv BiH za članstvo, da se vrate u vojne baze u BiH. Nedostajao je samo zahtjev da se Ekrem nogira iz kuhinje i scenario Nadrealista bi bio potpun – objasnio je Košarac na Instagramu.

On je dodao da ne može pobjeći od sarkazma u nastojanju da shvati metode uzaludnih pokušaja bošnjačkog člana Predsjedništva BiH da BiH ugura u NATO savez.

– Zbog vlastite mentalne higijene, ne mogu niti želim da se ozbiljno bavim mentalnom strukturom kvaziljevičara, koji je spremam da javno i bez imalo srama iznosi notorne neistine o tome kako je tobože „BiH jasno opredijeljena i spremna za članstvo u Alijansi“ – rekao je Košarac.

Ne sporim Bećiroviću pravo, dodaje on, da kao pojedinac u Briselu ćaska o bilo čemu, pa i da, ako već tako preferira, spisak vlastitih novogodišnjih želja iznosi generalnom sekretaru NATO-a, umjesto Deda Mrazu.

– No, Bećirović nema pravo da govori u ime BiH, bez usaglašenog stava Predsjedništva BiH. Jasno je i Bećiroviću i Helezu i svima u ovoj zemlji, kao i čelnicima Alijanse, da BiH neće u NATO bez saglasnosti Republike Srpske. Još je jasnije da Srpska tu saglasnost nikada neće dati. Žao mi je što Bećiroviću rušim Snješka, ali NE BiH u NATO – poručio je Košarac.