Košarac: Jednim glasom reći „ne“ strancu koji urušava izborni suverenitet Republike Srpske

12
Foto: Marko Mastilo

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je da je SNSD predložio svim strankama u Srpskoj da ne učestvuju na predstojećim lokalnim izborima po zakonima koje je predložio nelegitimni stranac Kristijan Šmit, ističući da je taj prijedlog odraz odgovorne politike u zaštiti izbornog suvereniteta Srpske.

Košarac je rekao da je neophodan dijalog sa opozicionim strankama, jer je ovo izuzetno važno nacionalno pitanje.

– Nažalost, pojedini predstavnici opozicije već su krenuli sa negativnim narativom o ovoj temi, što nije dobra praksa. Želim da vjerujem da će u opozicionim strukturama ojačati svijest o potrebi da jednim glasom kažemo NE strancu koji urušava izborni suverenitet Srpske, Ustav i Dejtonski sporazum. Zato pozivamo opoziciju da odgodimo izbore do stupanja na snagu Izbornog zakona Srpske – istakao je Košarac.

On je na društvenoj mreži „Instagram“ napisao da je Šmit lažni visoki predstavnik i nema legitimitet da prekraja domaće zakonodavstvo i kroji pravila po svojim aršinima.

– To za nas nije prihvatljivo. Ne želimo kosovski scenario, koji su nam pripremili Šmit, (Majkl) Marfi i plejada međunarodnih tutora, u namjeri da pogoduju bošnjačkom političkom faktoru – poručio je Košarac.