Košarac odgovorio Magazinoviću: Kako se uvijek nađe Srbin iz Federacije BiH da drži predavanja?

11
Foto: SRNA

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac pitao je kako je moguće da kada god se predstavnici srpskog naroda jasno nacionalno odrede, nađe se neki Srbin iz Federacije BiH (FBiH) da drži predavanje.

Naime, Košarac je odgovorio na izjavu Saše Magazinovića da predstavnici Srba koji su juče održali sastanak u Istočnom Sarajevu treba da budu kažnjeni.

– Da vidimo kako je to moguće. Kako je moguće da se uvijek, kada se predstavnici srpskog naroda jasno nacionalno odrede, nađe neki Srbin iz FBiH da drži predavanje. Mi ćemo stati iza svakog našeg čovjeka – kaže Košarac.

Ističe da su tamo ljudi koji predstavljaju Republiku Srpsku.

– Da vas pitam. Da li se oni ikada okupljaju, da li se oni sastaju? Naravno da to rade. I to nas neće prepasti – naveo je Košarac na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Podsjećamo, poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović predložio je da predstavnici Srba koji rade u zajedničkim inistitucijama, a koji su prisustvovali sastanku u Istočnom Sarajevu na poziv Staše Košarca, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, budu sankcionisani.